رایج ترین اشتباهات در سابمیت مقاله در مجلات ISI : رایج ترین اشتباهات در سابمیت مقاله در مجلات isi که موجب ریجکت مقاله می شوند خدمتتان ارائه می گردد حتما این موارد را مورد بررسی قرار داده و نکات اعلامی را رعایت فرمایید تا از ریجکت مقاله جلوگیری شود .
در حال حاضر به نقطه ای رسیدیم که نگارش مقاله پایان یافته است و خطاهای رایج احتمالی آن برطرف شده است. گام بعدی انتخاب مجله برای ارسال مقاله است. انتخاب صحیح مجله یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر روی پذیرش یا عدم پذیرش مقاله است زیرا مقالاتی بوده اند که به علت انتخاب مجله ی نامناسب توسط نویسنده، از بین رفته اند، گم شده اند، آسیب دیده اند یا به طور ناخوشایندی با تأخیر مواجه شده اند.
قبل از ورود به بحث انتخاب مجله، ذکر این نکته ضروری است که بعضی از نویسندگان ترجیح می دهند ابتدا مجله مدنظرشان را انتخاب کنند و سپس اقدام به نوشتن مقاله بنابر خواسته های آن مجله کنندکه این روش نیز روشی مناسب است برای تسریع در امر نگارش و سابمیت مقاله .پس اولین اشتباه رایج در سابمیت مقاله انتخاب مجله نامناسب است .
رایج ترین اشتباهات در سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
1- انتخاب مجله نامناسب
اگر در انتخاب مجله دقت نکنید و مجله نامناسبی را برای ارسال مقاله انتخاب نمایید ممکن است مقاله شما یکی از سه نتیجه دردناک را تجربه کند:
نتیجه اول ) مقاله شما به راحتی رد شده و به شما برگردانده می شود با این اظهار نظر که مقاله شما برای این مجله مناسب نیست ولی، اگر مقاله شما در همان ابتدا توسط سردبیر رد نشود و وارد فرآیند داوری شود ، ممکن است مقاله شما بعد از گذشت چندین ماه با نتیجه مناسب نبودن مقاله برای چاپ در مجله مواجه شود .
نتیجه دوم ) اگرموضوع مقاله شما تا حدودی نزدیک به محورهای مجله باشد در بررسی اولیه اعلام ریجکت نمی شود و وارد پروسه داوری می شود . ولی این بار ممکن است به طور صحیح مورد داوری قرار نگیردزیرا داوران مجله تخصص داوری در زمینه و محورهای مجله دارند و در خصوص مقاله شما تخصص را ندارند . که این امر نیز ممکن است موجب ریجکت مقاله شود درصورتی که ممکن است در مجللات مناسب دیگر مورد پذیر قرار گیرد ، درخواست ریوایز ها و اصلاحات نادرست مقاله شود که نتیجه و موضوع اصلی مقاله را منحرف خواهد کرد .
نتیجه سوم ) مقاله شما بعد از اصلاحات و یا بدون ذیوایز و اصلاح مورد پذیرش قرار می گیرد و چاپ می شود . ولی این مورد برای مقاله شما مفید واقع نخواهد شد چرا که کار پژوهشی شما ناشناخته خواهد ماند و توسط هم رشته های شما مورد مطالعه قرار نخواهد گرفت .
راهکارهای پیشگیری از انتخاب مجله نامناسب
راهکار اول ) مشورت و بررسی مجله با اساتید .
شناسایی مجلات هدف ، مشاوره با افراد با تجربه مانند استاد راهنما می تواند راهگشا باشد.
راهکار دوم ) مطالعه شناسنامه ی مجله
محورها و حوزه ی علمی تحت پوشش مجله را بررسی فرمایید. معمولاً حوزه ی علمی تحت پوشش مجله در قسمت درباره ی مجله بیان می شود. باید به دقت هدف و مأموریت مجله را تجزیه و تحلیل کنید تا متوجه شوید مجله مذکور معمولاً چه نوع مقالاتی را منتشر می کند. توجه خاصی روی چه موضوع ها، مباحث، ساختار و روشهای تحقیقی دارد.
راهکار سوم ) بررسی چند مقاله اخیر چاپ شده در مجله
تجزیه و تحلیل کامل و عمیقی درباره 5 مقاله اخیر مجله. حتماً 5 مقاله آخر منتشرشده توسط مجله را تجزیه و تحلیل کنید زیرا این امکان وجود دارد که مجلات، حوزه علمی تحت پوشش خود را تغییر دهند. اگر مجله مذکور مناسب و کاملاً مرتبط با موضوع پژوهش شما بود می توانید آن را انتخاب کنید ولی اگر هنوز در مورد انتخاب مجله شک دارید می توانید خیلی مؤدبانه و رسمی با سردبیر مجله مکاتبه کرده و ایشان را از محتوای مقاله خود با خبر سازید تا از طریق وی متوجه شوید مجله مدنظر مناسب است یا خیر ( فقط زمانی که واقعاً در انتخاب مجله شک دارید و راهکارهای بالا را انجام دادید با سردبیر مکاتبه کنید) . در غیر این صورت باید مجله دیگری را انتخاب نمایید.
2- ارسال های متعدد و یا موازی :
درست است که با ارسال های همزمان موازی یک مقاله به مجلات مختلف در زمان صرفه جویی می کنید ولی داوری ها را از دست می دهید. به عبارت دیگر، اگر در هر زمانی از فرآیند داوری به این موضوع پی برده شود که مقاله به مجلات دیگر هم ارسال شده، فرآیند بلافاصله متوقف می شود. به این نکته دقت کنید که مجلات رقیب درباره مقالات مشکوک با یکدیگر تبادل اطلاعات می کنند. بنابراین تا زمانی که ، تصمیم نهایی از سوی اولین مجله را دریافت نکرده اید به هیچ وجه نباید مقاله خود را به مجله ثانویه بفرستید.
بعضاً نویسنده بعد از چاپ مقاله خود متوجه می شود که مجله ای که مقاله او در آن چاپ شده است از نظر امتیازی که مد نظر داشته است برای او مناسب نبوده است . و دست به ارسال مجدد همان مقاله چاپ شده به مجله دیگری می زند و یا نادانسته دچار این اشتباه می شود که مقاله ی چاپ شده را به مجلات دیگر ارسال کند ، پس رایج ترین اشتباه بعدی در سابمیت مقاله در مجلات isi مربوط به ارسال مقاله چاپ شده می شود .
3- ارسال مقاله چاپ شده :
نویسنده نباید مقاله چاپ شده اش را به مجله دیگری بفرستد. مقالات چاپ شده نیاز به تکرارشدن ندارند. انتشار قبلی چکیده در طول کنفرانس ها مانع ارسال های بعدی نمی شود، اما در زمان ارسال، باید این موضوع به صورت کاملاً شفاف بیان شود. البته این یک قاعده کلی نیست و ممکن است برخی از کنفرانس ها از ارسال همزمان یا مقالات چاپ شده جلوگیری کنند و مانند مجلات با این موضوع موافق نباشند. انتشار دوباره یک مقاله به زبان دیگر مشکلی ندارد به شرط آنکه در زمان ارسال مقاله، این موضوع به طور صریح بیان شود. در زمان ارسال، نویسندگان باید جزییات مقالات مرتبط را به طور آشکار بیان کنند حتی مقالاتی که به زبانی غیر از انگلیسی نوشته شده اند و مقالات مرتبطی که زیر چاپ هستند.
4- سرقت ادبی :
استفاده و صاحب شدن نادرست بدون معرفی صاحب اصلی اثر ، کپی برداری و نشر کلمات ، ایده ها ، افکار، اصلاحات ، نتایج و فرآیندهای شخص دیگر و معرفی آنها به عنوان کار خود را سرقت ادبی می گویند. حتی اگر قسمتی از پژوهش های قبلی خود را بدون ارجاع دهی مناسب به کار ببرید مرتکب سرقت ادبی خواهید شد. توصیه میشود که متن و نوشته خود را قبل از انتشار برای اطمینان خاطر، با نرم افزار های تشخیص سرقت ادبی بررسی کنید.
5- داده سازی و تقلب
به کارگیری دور از نزاکت و نامناسب افراد و حیوانات در پژوهش و نقض حقوق اشخاص و شرکت ها(مثلاً افشای اطلاعات آنان بدون کسب مجوزهای لازم)
6- نقض حقوق همکاری
اگر فردی در هریک از موارد زیر سهم و همکاری داشته باشد، یا باید نامش در لیست نویسندگان مقاله قرار گیرد یا اینکه در قسمت تقدیر و تشکر از وی قدردانی شود.
همکاری های قابل توجهی در مفاهیم و طراحی، کسب داده ها یا تجزیه و تحلیل و تفسیر داده ها داشته باشد.
در پیشنویس کردن مقاله یا بازبینی منتقدانه محتوای فکری مهم آن همکاری داشته باشد.
در تأیید نسخه نهایی که قرار است زیر چاپ برود همکاری داشته باشد.