مقاله علمی پژوهشی چیست؟ مقاله علمی پژوهشی مقاله ای است که به جای پرداختن به نتایج تحقیقات قبلی در زمینه پژوهش، برای داشتن ایده و نوآوری جدید نسبت به تحقیقات قبلی نوشته شده است. در واقع مقاله پژوهشی به مقاله پایه ای اطلاق می شود که با استفاده از داده های خامی که خود محقق به دست آورده نوشته می شود. مقاله علمی پژوهشی مبتنی بر تحلیل و تفسیر این داده ها است و بر تحلیل اطلاعات به دست آمده از تحقیقات قبلی تمرکز ندارد.
یک مقاله علمی پژوهشی به حل مشکل خاصی اختصاص دارد که قبلاً راه حلی برای آن ارائه نشده است یا راه حل های ارائه شده مشکوک هستند. مقالات علمی پژوهشی اغلب دارای عناصر تحقیقاتی خصوصی هستند.
در موسسه علمی پژوهشی مشاورین برتر، تمامی خدمات حوزه مقالات علمی پژوهشی اعم از ترجمه, ویراستاری, پارافریز, فرمت بندی, استخراج مقاله از پایان نامه و در نهایت پذیرش و چاپ مقاله علمی پزوهشی در مجلات معتبر داخلی و خارجی توسط مترجمان و ویراستاران متخصص ارائه می شود.
عناصر مختلف یک مقاله علمی پژوهشی چیست؟
نگارش مقالات علمی پژوهشی دارای استانداردها و الگوهای مشخصی است و باید در تهیه آنها عناصر نگارش مقاله استاندارد رعایت شود. این عناصر به شرح زیر تعریف می شوند:
عنوان مقاله علمی پژوهشی
فهرست مقالات
اطلاعات مقدمه یا پیشینه
بررسی ادبیات
روش تحقیق
نتایج یک مقاله علمی پژوهشی
تجزیه و تحلیل نتایج به دست آمده
نتیجه گیری و پیشنهادات برای تحقیقات آتی
مدت زمان تحقیق و جمع آوری اطلاعات برای یک مقاله علمی پژوهشی چقدر است؟
تحقیات علمی پژوهشی از نظر روشهای مختلف جمعآوری اطلاعات به انواع مختلفی تقسیم میشوند. از جمله این روشها میتوان به مصاحبه، مشاهده، پرسش نامه، تحقیقات و آزمایشات اشاره کرد. بسته به فرضیات و هدف تحقیق، مدت زمان مورد نیاز برای گردآوری یک مقاله علمی پژوهشی میتواند بین 1 روز تا چند سال متفاوت باشد.
یک مقاله علمی پژوهشی خوب دارای چند صفحه است؟
معمولاً مقالات علمی پژوهشی با کیفیت دارای تعداد صفحات بالایی هستند. این تعداد میتواند از 10 صفحه تا چند صد صفحه متغیر باشد. داشتن یک مقاله با تعداد صفحات کمتر از 10، با توجه بخشهای مختلف و قسمتهای اصلی تحقیق منطقی به نظر نمیرسد.
محتوای یک مقاله علمی پژوهشی چه مواردی میشود؟
در گردآوری یک مقاله علمی پژوهشی میتوان از اطلاعات به دست آمده در طول سالهای اخیر که به شکل کتاب یا مقاله در مجلات مختلف به نگارش در آمدهاند استفاده کرد. با این وجود برای این که مقاله ما از نوع علمی پژوهشی باشد، بایستی به یک مشکل اصلی که امروزه با در تحقیقات پیشین مطرح شده است، اشاره کنیم و از مطالب یا مقالات پیشین تنها در راستای استفاده از روشها، آنالیز اطلاعات و یا گردآوری اطلاعات کمک بگیریم.
سفارش چاپ مقاله علمی پژوهشی به چه معناست؟
یعنی اینکه با مراجعه به مرکز و مجموعهای که اطلاعات خوبی از مجلات مختلف تخصصی در حیطههای مختلف دارد از آنها میخواهید که برای ارسال مقاله به شما کمک کنند. روند پیگیری کار چاپ مقاله علمی پژوهشی و هر مقاله دیگری با وجود مشاورانی که از چشمانداز یا اصطلاحا اسکوپ ژورنالها اطلاع دارند، سادهتر و سریعتر پیش خواهد رفت.
آیا چیزی با عنوان چاپ مقالات علمی پژوهشی به طور تضمینی وجود دارد؟
پاسخ چندان دقیقی نمیتوان به این پرسش داد. چون ممکن است که چنین ادعاهایی در بعضی از موسسات حقیقی باشد و گاهی هم پای سودجویانی به میان باشد که صرفا با هدف کسب درآمد به محققان و به ویژه دانشجویان مقاطع مختلف تحصیلی وعده یاری و تضمین چاپ آثارشان در مجلات گوناگون را میدهند.
موسساتی هستند که ادعا میکنند اکسپت فوری مقالات علمی پژوهشی را برایتان میگیرند. همانطور که پیشتر هم گفته شد، امکان دارد که چنین چیزی درست باشد. به این خاطر که آشنایی با فرایند پذیرش مقالات در مجلات و همچنین شناخت دقیقی که به واسطه تجربه در این موسسات نسبت به چشماندازها و سلایق مجلات مختلف داخلی وجود دارد، باعث میشود که احتمال کمکرسانیشان برای تسریع فرایند چاپ و پذیرش مقالات علمی پژوهشی در مجلات بالا رود.
مثلا میدانند که مجلات علمی پژوهشی با داوری سریع کدامند. از این روست که شاید بتوان روی موسساتی که میخواهند با دریافت هزینه از شما به عنوان محقق به سریعتر شدن فرایند اخذ پذیرش مقاله علمی پژوهشی داخلی کمک کنند تا حدی حساب کرد. البته باز هم نمیتوان گفت که موسسهای وجود دارد که میتواند چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان را برایتان ممکن کند.
تفاوت مقاله علمی پژوهشی با علمی تخصصی
مقالات علمی تخصصی معمولا مجلاتی هستند که در دسته مقالات مورد قبول وزارت علوم قرار ندارند و بیشتر از سوی موسسات، ادارات و نهادهای مختلف به چاپ میرسند و به عبارت دیگر امتیاز دانشگاهی برایتان به همراه نمیآورند.
تفاوت مقاله علمی پژوهشی با کنفرانسی
مقالات کنفرانسی برای انتشار و ارائه در کنفرانسهای علمی استفاده میشوند. معمولا مقالاتی که در کنفرانسها ارائه میشوند بدون دریافت هزینه پذیرش میگردند و ضمنا ارزش علمی کمتری هم نسبت به مقالات علمی پژوهشی دارند که در مجلات به چاپ میرسند. اگر بخواهید از نظر اعتبار این دو نوع مقاله را با هم مقایسه کنید باید بدانید که مقالات علمی پژوهشی بسیار معتبرترند.
تفاوت مقاله علمی پژوهشی با علمی ترویجی
مقالات علمی پژوهشی برای این هستند که کار و دستاوردی تازه در جهان تحقیقات را ارائه دهند. اما مقالات علمی ترویجی همانطور که از نامشان هم پیداست، برای این نوشته میشوند تا نتایج و مطالعات مقالاتی را که وجود دارد به طوری دقیق جمعآوری کنند و به ترویج موضوعی مشخص در میان اقشار مختلف بپردازند. مثلا برای آگاهیرسانی درباره موضوعی خاص برای دانشجویان یک رشته به خصوص نوشته میشوند. ارزش مقالات علمی پژوهشی بسیار زیادتر و البته زحمت نگارششان هم بیشتر است.