بعد از ریجکت شدن مقاله چکار کنیم؟ اگر مقاله بر اساس مشکلات تکنیکی و فنی که توسط داورها اعلام شده است، ریجکت شده باشد در این مورد میتوانید درخواست تجدید نظر دهید. دلایل خود را به روشنی بدون تکرار مطالب داخل مقاله بیان کنید. موارد زیر را قبل از درخواستهای تجدیدنظر در نظر بگیرد: به درخواستهای تجدیدنظر به ندرت پاسخ مثبت میدهند. مسیر چاپ مقاله isi در ژورنال ها معمولا سخت است سعی کنید ناامید نشوید.
شما میتوانید درخواست تجدید نظر بدهید
شما فقط باید زمانی این کار را انجام دهید که دلایل منطقی و قاطعی برای انجام آن داشته باشید. اگر مقاله شما با دلایل مرتبط با مجله ریجکت شده است از جمله مقاله شما خارج از اهداف مجله بود یا مجله مقاله مشابه کار شما را قبلا چاپ کرده است یا اینکه ادیتور یا داور معتقد بودند که مقاله شما نسبت به سایر مقالات تأثیر کمتری بر روی ایمپکت فاکتور مجله دارد و غیره بعید است درخواست تجدید نظر شما قبول شود. اکثر مجلات توانایی چاپ همه مقالات را ندارند و مجبورند بعضی از مقالات حتی مقالات با کیفیت خود را هم ریجکت کنند.
شما میتوانید مقاله ریجکت شده را به مجله دیگر انتقال دهید
در این حالت شما مقاله را به صورت دست نخورده همراه با کامنتهای اصلاح شده داوران و بقیه جزئیات به مجله دیگر انتقال میدهید. این روش سریعتری نسبت به سابمیت مقاله مجدد است. این کار برای مواردی که ایده جدیدی ثبت میشود بسیار مفید است چون تاریخ سابمیت قبلتر از تاریخ انتقال است. البته تعداد کمی از مجلات این کار را انجام میدهند و در صورت وجود این کار در بعضی مجلات باید به مجلات همان ناشر ارسال شود. در مجموع داوران و ادیتورها دوست دارند مقالاتی را دریافت کنند که قبلاً در مجلهای دیگر داوری شده باشد.
شما میتوانید مقاله را در مجله دیگر سابمیت کنید
این متداولترین روش در صورت ریجکت مقاله است. برای افزایش شانس موفقیت خود باید مجلهای متناسب با نظر داور یا ادیتور اولی انتخاب شود. اغلب مقالات اگر چه مقالات با کیفیت بالا هستند اما به دلایلی از جمله اینکه مقاله نسبت به مقالات قبلی کیفیت کمتری داده شده است، ریجکت میشوند. بنابراین میتوان این مقاله را در مجله دیگر با ایمپکت پایین چاپ کرد. به این نکته باید توجه کرد که کامنت داوران قبلی را قبل از ارسال مقاله خود به مجله دیگر اصلاح کنید چون ممکن است دوباره مقاله برای همان داوران ارسال گردد.
نامه ریجکت شدن مقاله را به دقت بخوانید.
بعد از گذشت زمان مذکور، نامه ریجکت شدن مقاله را بخوانید. البته میدانیم که برخی از مجلات قبل از اینکه مقاله شما را به داوری ارسال کنند، مستقیماً آن را رد میکنند که معمولاً ادیتور مجله مسئول آن است. ادیتور مجله، با بررسی کاورلتر یا مقاله شما، متوجه میشود که شما اشتباه واضحی انجام دادهاید. برای مثال، مجله انتخابی شما، متناسب با موضوعیت مقاله نیست.
مقالاتی که از فیلتر ادیتور با موفقیت عبور میکنند و در فرآیند داوری همتا قرار میگیرند، وقتی ریجکت میشوند معمولاً لیست بلند بالایی از اشکالات را برای مقاله ذکر کردهاند. این لیست بلند بالا، در حقیقت دلایل ریجکت مقاله شماست. آنها را به دقت مطالعه کنید و سعی کنید خلاصهای از آنها برای خود داشته باشید.
به دستورالعملی که مجله برای نویسندگان ذکر کرده است توجه کنید.
در فرایند بررسی بسیاری از ژورنال ها، مقالاتی که دستورالعملهای نویسنده را با دقت رعایت نکردهاند فوراً ریجکت میشوند. فاکتورهایی مانند، تعداد کلمات مقاله، فرمتبندی مقاله، جداول و عکسها و فورمت رفرنسنویسی از مهمترین این دستورالعملها میباشند. علیرغم پیچیدگی آنها، دستورالعملهای نویسنده باید با دقت رعایت شود. هرگونه انحراف باید به طور واضح در کاورلتر به سردبیران مجله ذکر شود. در صورتی که شما در این نامه علت رعایت نکردن دستورالعمل را گفته باشید بعضی از مجلات مقالاتی را که مطابق با فرم تعیین شده نیستند را نیز بررسی میکنند. ارسال مقالهای که از دستورالعمل های نویسنده پیروی نمیکند، باعث ناراحتی سردبیران مجله و تأخیر در بررسی مقاله شما میشود. بنابراین، پیروی از دستورالعمل های نویسنده دقیقا بهترین استراتژی شماست.
عدم تطابق مقاله با اسکوپ مجله
شما میبایست بررسی کنید که مقالهتان متناسب با هدف و موضوعات تحت پوشش مجله باشد. بسیاری از مجلات، اسکوپ دقیق و با جزییاتی را ارایه میکنند. برای مثال، هرچند نام یک مجله مطالعات مهندسی عمران باشد، اما با نگاهی به جزییات اسکوپ آن میتوان فهمید که صرفاً به چاپ پژوهشهای انجام شده در بخش ساحتمان را پوشش میدهد و سایر گرایشهای مهندسی عمران (برای مثال مهندسی راه و پژوهشهای مرتبط با راه) در این مجله نمیتوانند مقاله چاپ کنند. بنابراین، بهتر است مجدداً مجله جدیدی را که انتخاب نمودهاید دقیقاً بر اساس اسکوپ آن باشد.
دادههای اضافی تری را به همراه مقاله به مجله اضافه کنید یا اینکه تحلیل ها را دوباره انجام دهید
مقالات کمّی که یک مداخله آموزشی را معولاً بررسی میکنند، غالباً توسط تعداد افراد نمونه تحت مطالعه، محدود می شوند. بسیاری از جمعیتهایی که ما مطالعه می کنیم مانند دانشجویان دانشکده، ساکنین یک محله یا دانشجویان یک دانشگاه به طور طبیعی محدود هستند و ما نمیتوانیم افراد اضافیتری را به کار گیریم. وقتی ارتباطی بین نتایج مورد علاقه و مداخله یافت نشود، ممکن است شک و تردیدهایی وجود داشته باشد. احتمال دارد اندازه نمونه ممکن خیلی کوچک برای یافتن یک ارتباط کوچک بوده باشد. با تعداد نمونه کم، قدرت تعمیمپذیری از دست میرود و برعکس، در نمونههای وسیع، قدرت بالاتر میرود و یافتهها بسیار قابل اتکاتر میشوند. با این حال، میتوانیم تعداد نمونهها را افزایش دهیم یا دادههای اضافیتری پیدا کنیم تا میزان تعمیمپذیری نتایج و قدرت تحلیل را افزایش دهیم.
واقعیت این است که شاید بسیاری از پژوهشگران بدنبال روشهای پیچیده تحلیل باشند اما از دیدگان داوران مجله، به کارگیری یک آزمون آماری ساده یا یک آزمون آماری بسیار پیچیده تفاوتهای چندانی ایجاد نمیکند. بلکه آنها بیشتر به این مسله توجه دارند که نتایج این پژوهش را میتوان تعمیم داد یا خیر؟ بنابراین، به تعداد نمونه و کلاً بخش روش آماری نگاه مجدد کنید و سعی کنید هرآنچه که به تعمیمپذیری مقاله شما کمک میکند را مهیا سازید.
ارسال مجدد مقاله به همان مجله
اگر مشکلات ذکر شده در نامه ریجکت به مراحل یا نتایجی که اشاره کند که شما به هر دلیل آنها را در مقالهتان ذکر ننمودهاید، آنگاه شما میتوانید آن بخشها را اضافه نموده و مقاله را یکبار دیگر به همان مجله ارسال کنید. به دقت تمامی دستورالعملهای مجله را در نظر بگیرید و سعی کنید مقاله اصلاح شده را دقیقاً با همان استناداردها به مجله ارسال مجدد کنید. اما اگر مجله شما را ملزم به بازنویسی کلی مقاله نماید، قبل از ارسال به همان مجله، مجلات شمابه دیگر را نیز بررسی کنید.
ارسال مقاله به یک مجله دیگر
باید دقت کنید وقتی که تصمیم گرفتید مقاله را به یک ژورنال دیگر ارسال کنید، فرمتبندی مجله جدید را دقیقاً در مقاله خود رعایت کنید. هرچند به ندرت اتفاق میافتد اما این احتمال وجود دارد که سردبیر جدید مقاله شما را برای داوری به همان داورانی ارسال کند که مجله قبلی ارسال نموده بود. بنابراین، سعی کنید تاحد امکان ایراداتی که داوران مجله قبل اتخاذ نموده بودند را انجام دهید و آن بخشهایی را که نمیتوانید اگر دلیل قانع کنندهای دارید در کاورلتر مقاله آنها را قید نمایید. یقیناً وقتی شما اصلاحات داوران را انجام میدهید در هر مرحله کیفیت مقاله خود را بالاتر بردهاید. وقتی همان مقاله را به یک مجله جدید ارسال میکنید، سردبیر مجله از رعایت یکسری موارد فنی در مقاله شما خوشحال خواهد شد. این موارد همان مواردی هستند که داوران مجله قبل به شما گوشزد کرده بودند.
نکاتی که بایستی در فرآیند داوری مقاله مدنظر بگیرید:
به دقت نظرات داوران را مطالعه و نامهای تفصیلی از پاسخها تهیه کنید.
به تمامی نظرات و سؤالات پاسخ دهید.
صفحات و متن مقاله را شماره گذاری کنید تا بتوانید تغییرات و اصلاحات انجام شده را دقیق نشان دهید.
آزمایشها و محاسبات اضافی پیشنهادی داوران را در صورت لزوم انجام دهید.
لحن پاسخگویی به ایمیل سردبیر مجله باید محترمانه باشد.
حتما موعد تعیین شده توسط سردبیر را برای ارسال مجدد ویرایش مقاله رعایت کنید.