مهاجرت تحصیلی چیست و چقدر هزینه دارد؟ مهاجرت تحصیلی همانطور که از نامش پیداست، سفر به یک کشور خارجی برای مدت زمانی نسبتاً طولانی با هدف ادامه تحصیل در مقطعی دانشگاهی است. ممکن است در ابتدا، مهاجرت تحصیلی بخاطر تفاوت های فرهنگی، زبانی، آب و هوا، قوانین شهری و یا روابط اجتماعی، دور از دسترس و یا حتی ترسناک به نظر برسد؛ اما اگر به خوبی زبان خود را تقویت کرده و در مورد کشور و دانشگاه مورد نظر خود تحقیق کنید، تمام موانع و مشکلات فرضی به سرعت کنار رفته و می توانید در زمان کمی خود را با سیستم آموزشی و سبک زندگی دانشجویی در کشور خارجی هماهنگ کنید.
مزایایی نظیر مدارک دانشگاهی معتبر، امکان انجام کار دانشجویی و یا تمام وقت پس از فارغ التحصیلی، کسب تجربه کاری و درآمد ارزی در بازار کار بین المللی، قرار گرفتن در محیطی چند فرهنگی، تقویت مهارت های زبان، امکان دریافت مجوز اقامت دائم و موارد دیگر، مهاجرت تحصیلی را به یکی از مهم ترین و شیرین ترین تصمیم های زندگی شما تبدیل خواهد کرد.
اما برای اینکه با هیچ مشکل و خطایی در روند مهاجرت تحصیلی روبرو نشوید، بهتر است در مورد رشته و مقطع تحصیلی، شرایط و قوانین دانشگاه، مجوزهای مورد نیاز، شهریه تحصیلی و هزینه های زندگی و سایر جزئیات به طور کامل تحقیق کنید.
پذیرش تحصیلی
اگر قصد مهاجرت تحصیلی به یکی از کشورهای خارجی و ادامه تحصیل در یکی از دانشگاه های این کشورها را دارید، به طور حتم به مدرک پذیرش تحصیلی نیاز پیدا می کنید. پذیرش تحصیلی یک نامه موافقت با ورود دانشجو به دانشگاه و ادامه تحصیل در مقطع دانشگاهی است. برای اینکه موفق به دریافت این مدرک مهم شوید، باید پیش از هر چیز مقصد تحصیلی و دانشگاه دلخواه خود را براساس فاکتورهایی نظیر رنکینگ دانشگاه، اعتبار مدارک دانشگاهی، شهریه تحصیلی، تنوع رشته های تحصیلی، تجهیزات دانشگاهی و موارد این چنینی انتخاب کنید. سپس باید از طریق وب سایت دانشگاه به بخش دپارتمان پذیرش رفته و از شرایط پذیرش تحصیلی زیر باخبر شوید:
شرط سنی دانشجو
شرط معدل دانشجو
نمره و مدرک زبان معتبر
ترجمه رسمی مدارک تحصیلی مورد نیاز دانشگاه
کپی پاسپورت معتبر دانشجو
نامه تمکن مالی بانکی
رزومه و سوابق تحصیلی
برنامه تحصیلی دانشجو
توصیه نامه اساتید قبلی (برای مقاطع تکمیلی)
انگیزه نامه (برای مقاطع تکمیلی)
نمونه کار (برای رشته های فنی نظیر معماری)
فرم درخواست تکمیل و امضا شده پذیرش تحصیلی
نمرات آزمون های بین المللی GRE،SAT و غیره (در صورت درخواست دانشگاه)
زمان شروع ترم تحصیلی
زمان ددلاین ارسال مدارک و ثبت نام دانشگاه
حالا نوبت آماده سازی و ترجمه رسمی مدارک و ارسال آنلاین آنها به دپارتمان پذیرش دانشگاه است. باید حتما به زمان شروع ترم تحصیلی و ددلاین ارسال مدارک دقت کنید، چون اگر دیر اقدام کنید، بررسی درخواست شما به سال تحصیلی بعدی موکول شده و نامه پذیرش تحصیلی با تاخیر ارسال می شود.
به هنگام ارسال آنلاین مدارک تحصیلی و شرایط مورد نیاز دانشگاه، باید یک هزینه ارزی تحت عنوان ادمیشن فی برای رسیدگی به درخواست پذیرش تحصیلی به دانشگاه پرداخت کنید که بین 100 تا 200 یورو و یا دلار متغیر است.
در نهایت باید منتظر جواب دانشگاه مورد نظر خود باشید، اگر با درخواست شما موافقت شود، نامه پذیرش تحصیلی از طریق ایمیل برای شما ارسال می شود.
چگونه ویزای تحصیلی بگیریم؟
اگر دانشگاه شما در مقاصد معروفی نظیر فرانسه، آلمان، ایتالیا، اکراین، کانادا و یا انگلیس قرار داشته باشد، باید در کنار دریافت پذیرش تحصیلی، برای اخذ ویزای دانشجویی یا همان ویزای تحصیلی نیز اقدام کنید که در این مورد نیز میتوانید از مشاوره حرفه ای موسسه مشاورین برتر بهره مند شوید.
اپلای تحصیلی چیست؟
اپلای (Apply) یا درخواست پذیرش تحصیلی ، فرایندی است که هر شخصی بهعنوان دانشآموز یا دانشجو برای دریافت ویزای تحصیلی نیاز دارد تا بتواند بهعنوان دانشجو در یکی از دانشگاههای خارج از کشور تحصیل کند.
در زبان عام، اپلای کردن به مراحلی که بعد از دریافت پذیرش از دانشگاه موردنظر انجام میشود هم گفته میشود. مانند دریافت فرمهای مربوط به ویزا، تعیین وقت سفارت و اقدامات مربوط به درخواست ویزا و تهیه بلیت هواپیما.
چگونه از یک دانشگاه خارجی پذیرش بگیریم؟
اگر قصد ادامه تحصیل در دانشگاه ها و موسسات آموزشی ترکیه و یا قبرس را داشته باشید، نیازی به صرف زمان و هزینه مضاعف برای اخذ ویزای تحصیلی نداشته. هزینه های تحصیل و زندگی در این کشورها بسیار کمتر بوده، نیازی به دریافت ویزای تحصیلی وجود ندارد و می توان بدون مدرک زبان برای دریافت پذیرش تحصیلی دانشگاه های این کشورها اقدام کرد، اما اگر به دنبال تحصیل در کشورهای اروپایی و کانادایی هستید بهتر است با مشاوره دقیق کارشناسان موسسه مشاورین برتر قدم های حساس تحصیل در کشورهای خارجی را با دقت بیشتری بردارید.
در نهایت به یاد داشته باشید با مهاجرت تحصیلی فرصت دریافت مدارک تحصیلی معتبر، موقعیت های شغلی پولساز و آینده ای روشن را خواهید داشت.
بهترین مقصد برای تحصیل در سال 2023 کدام است؟
دربارهی این سوال نمیتوان جواب قطعی داد و با در نظر گرفتن نه حتی همهی معیارها بلکه حتی با در نظر گرفتن صرفا معیارهای اصلی، جواب این سوال نه تنها محدود به کشور یا کشورهایی خاصی نشده، بلکه انتخاب قارهی مقصد نیز سخت خواهد شد. اما انتخاب از بین کشورهایی در یک قاره یا منطقه، باز راحتتر است. بنابراین با نام بردن یک یا چند کشور، بنا به سلیقههای فرهنگی، نژادی، سیاسی، اقلیمی، طرز فکر و نگرش هر فرد، توان مالی، توان علمی و دیگر معیارها، ممکن است نشود که برای هر فردی چندان به نتیجه خاصی رسید. اما باز بنا به تجربهی چندین ساله ما و با در نظر گرفتن نرخ رضایت مهاجران از مقصد خود، زندگی خود و از طرفی دیگر و مهمتر اینکه همچنان راه برای رفتن به کشور مقصد باز و برای ایرانیان میسر باشد و مقصد مورد بحث همچنان همان کیفیت و در نتیجه تقاضای بالا را برای مهاجرت داشته باشد، بنابراین دو کشور کانادا و استرالیا به عنوان بهترین مقاصد برای مهاجرت تحصیلی ایرانیان دیده شدهاند.
چرا که جدای از بحث تحصیل و نظام آموزشی بسیار قوی این 2 کشور که همتراز با برترین معیارهای جهانی بوده، بحث و قضیه بعد از تحصیل برای کار، اقامت، شهروندی، حقوق و مزایای زندگی در کشور مقصد، احساس راحتی به ویژه از نظر غربت و مسائل مربوط به اختلافهای فرهنگی و نژادی، امکان رشد و پیشرفت بدون احساس تبعیض و همچنین وجود امنیت، آرامش، رفاه، پیشرفت و در یک کلام استانداردهای بسیار بالا برای زندگی بسیار مهم بوده که این 2 کشور در این موارد بسیار خوب عمل کرده و دارای کارنامه و سابقه درخشانی از نظر و دید مهاجران و ساکنین آن هستند و از بسیاری از رقبای خود مانند آمریکا، انگلیس، آمریکا و… در چند مورد و چه بسا در بسیاری از موارد ذکر شده هم حتی جلو زدهاند.
از طرف دیگر حتی اگر هم کشورهای بسیار با کیفیت برای زندگی، تحصیل و مهاجرت مانند آلمان و یک سری کشورهای اروپایی، آمریکا و… را هم بخواهیم بررسی کنیم، اول و آخر یک مزیت را به نسبت 2 کشور ذکر شده از دست دادهاند و آن هم سهولت پذیرش ایرانیان به عنوان محصل، مهاجر، مقیم و شهروند میباشد.
چرا مهاجرت تحصیلی بهتر از مهاجرت کاری است در سال 2023؟
حتما شما مخاطبانی که در حال مطالعهی این مقاله هستید، به احتمال زیاد به دنبال مهاجرت از طریق تحصیل بوده و میخواهید در این باره اطلاعات تکمیلی را دریافت کرده و تصمیم نهایی بگیرید. اما در صورتی که در بین 2 روش تحصیلی یا کاری، اطمینان کامل برای انتخاب نداشته، ما در اینجا با ذکر چند مورد اساسی دلایل برتری مهاجرت تحصیلی را به کاری بیان کرده و باشد که به تصمیم قطعیتر افرادی که بر سر دوراهی قرار دارند، کمک نماید؛ چرا که بهترین و آسانترین روش دستیابی به یک شغل و کار و به پشتوانهی آن اخذ اقامت دائم و شهروندی کشور مقصد آن هم به راحتی و با سرعت بالاتر، روش مهاجرت تحصیلی است و در تکمیل و توضیح بیشتر این مبحث باید گفت:
- صدور ویزای تحصیلی به ویژه برای اتباع کشورهای در حال توسعه از جمله ایران بسیار آسانتر از کاری است؛ دلیل آن هم بیشتر مربوط به سیاستهای اقتصادی تقریبا همهی مقاصد مهاجرتی محبوب دنیا است و عملا شما با ویزای تحصیلی، ارز قابل توجهی را به کشور مقصد وارد مینمایید. اگرچه که مهاجرت کاری نیز باعث کمک و قوت بخشیدن به اقتصاد آن کشور شده اما شخص نیروی کار ماهر بینالمللی از اقتصاد کشور مقصد نیز پول دریافت خواهد نمود و پس منطقی است در این راستا افرادی دیگر دارای حق تقدم بیشتری باشند؛ مانند شهروندان یا فارغالتحصیلان از دانشگاههای کشور مقصد.
- هر کشور پیشرفته و مهاجرپذیر در مبحث صدور مجوز کاری که روندی قبل از صدور ویزای کار بوده، قوانین و مراحل و به زبان ساده دنگ و فنگهای خودش را به همراه داشته و در هر یک از این کشورها عموما به سختی کارفرمایی پیدا میشود که از بین اولویتهای برتری مانند شهروندان و یا فارغالتحصیلان از دانشگاههای کشور مورد بحث را کنار گذاشته و برای یک فرد دیگر که شما باشید، بخواهد بدون شناخت دقیق و صرفا با ارائه یک سری مدارک بدیهی، تقدم به خرج دهد. چرا که در این حالت شخص متقاضی بدون داشتن تجربه زندگی در کشور مقصد و همچنین تفاوت بسیار زیاد و آشکار در سطح اعتبار مدرک تحصیلی ایران و کشورهای پیشرفته این مسیر سختی زیادی را متحمل خواهد شد. به زبان ساده، در روش مهاجرت کاری، “انتقال اعتبار” که منظور اعتبار مدرک تحصیلی، مهارتهای تخصصی، سابقه کار و… بوده، سخت و گاها حتی غیر ممکن میباشد.
- سیاست اکثر مقاصد محبوب شغلی (مانند آلمان، کانادا، آمریکا، استرالیا و…) در برابر صدور ویزای کاری برای کشورهای در حال توسعه و از جمله ایران بسیار سختتر از قبل گردیده و این سختی در واقع شامل حال همهی روشهای مهاجرتی شده است اما ویزای تحصیلی همواره از این قضیه کماکان مستثنی بوده است؛ حتی برای کشورهایی که روابط سیاسی چندان خوبی با ایران ندارند و به عنوان واضحترین مثال باید کشور آمریکا را گفت که حتی در دورهای که سختترین سیاست مهاجرتی در قبال اجازه ورود ایرانیان، اتخاذ شده بود، پروندههای تحصیلی و اخذ پذیرش از دانشگاهها کماکان همانند سابق پیش برده میشد.
- هر شخص متقاضی از طریق تحصیل در کشور مقصد و با اخذ مدرک تحصیلی از خود آن کشور و به دنبالهی آن بالاتر رفتن سطح علمی و تحصیلی، مسلما از اعتبار علمی و اعتبار بسیار بالاتری برای موقعیتهای شغلی، فرصت استخدام، میزان حقوق، درآمد و مزایا، میزان رضایت شغلی و… بهرهمند خواهد بود.
- امتیاز دیگری که همراه روش تحصیلی بوده، تجربه حضور و زندگی در کشور مقصد است و اینطوری شخص از نظر تجربهی حضور در جامعه و فرهنگ کشور مد نظر، تقویت بهتر مهارت زبان آن کشور و همچنین شیوه برقراری ارتباط با مردم و فرهنگ آن کشور و دهها مورد و امتیاز مثبت دیگر، پتانسیل رشد و پیشرفت بیشتر و سریعتری را خواهد داشت؛ به ویژه نسبت به روش مستقیم مهاجرت کاری که فرد با نهایت سردرگمی به یکباره وارد جامعه، فرهنگ، سیستم شغلی، اقتصادی و… جدید شده و به دنبال آن دچار شوک شده و چه بسا مدت زیادی را درگیر خو گرفتن با این دنیای جدید میشود.
- در روش مهاجرت تحصیلی ، طی کردن پروسه و دستیابی به مجوز شغلی، اقامت دائم و در نهایت پاسپورت و شهروندی کشور مقصد مسیری بسیار هموارتر و سادهتری را پیش روی فرد خواهد گذاشت؛ حتی اگر این مسیر از نظر زمانی با روش مهاجرت کاری فرقی نداشته باشد اما حداقل راحتتر بودن آن عملا غیر قابل انکار خواهد بود.
مهاجرت تحصیلی زیر 18 سالگی
بهترین زمان مهاجرت تحصیلی بستگی به سن فرد و قوانین کشوری که برای مهاجرت انتخاب کرده است، دارد. متقاضیان از سنین 3 تا 18 سال میتوانند برای تحصیل در مدارس در مقاطع دبستان و دبیرستان اقدام کنند. هرچه سن فرد پایینتر باشد میتواند راحتتر مهاجرت نموده و مشغول تحصیل در کشور مد نظر خود شود. همچنین افراد زیر 18 سال یکی از والدین خود را به عنوان همراه و حامی در کشور مقصد میتوانند همراه خود داشته باشد. البته به یاد داشته باشید که برای اکثر کشورها تنها به یک نفر از والدین دانشآموز ویزای گاردین یا ویزای همراه تعلق میگیرد و والد دیگر میتواند نوع دیگری از ویزاها مانند ویزای کاری یا تحصیلی را اخذ کند و به خانواده خود ملحق شود.
برای متقاضیان زیر 18 سال معمولا تحصیل در اغلب کشورهای مطرح انگلیسی زبان در زمینه تحصیلی مانند استرالیا یا انگلستان، الزامی برای داشتن مدرک زبان انگلیسی معتبر وجود ندارد. در دوران دبستان بهترین سن برای مهاجرت تحصیلی 6 تا 8 سالگی است و برای دوران دبیرستان بازه سنی 14 تا 18 سال بسیار ایده آل هستند. این بازههای سنی عمومی هستند و برای تصمیم گیری دقیقتر، بهتر است به قوانین کشور مد نظر برای مهاجرت تحصیلی در سنین زیر 18 سال مراجعه کنید.
اما پیشنهاد ما این است که شخص برای تحصیل در دورههای آکادمی و مخصوصا در مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا اقدام به مهاجرت تحصیلی نماید. چرا که اول اینکه دوران تحصیل در دوره کارشناسی طولانیتر است و ممکن است این مدت طولانی تنهایی و دور بودن از خانواده باعث آزردگی خاطر دانشجو شود. ثانیا هزینه تحصیل در دوران کارشناسی بیشتر از هزینه تحصیل در دورههای کارشناسی ارشد و دکترا است. همچنین فرصتهای شغلی بیشتری برای فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و دکترا وجود دارد. در آخر نیز باید گفت که در اغلب کشورها و همچنین دانشگاهها اسکالرشیپها و فاندهای بیشتری برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا نسبت به مقطع کارشناسی ارائه میشود.
شرایط عمومی لازم برای مهاجرت تحصیلی
برای مهاجرت تحصیلی در مقاطع دبیرستان و دبستان از 5 الی 6 سالگی تا قبل از 18 سالگی فرصت خواهید داشت. معمولا هزینه تحصیل فرزندان در مدارس حتی دولتی، در صورت عدم داشتن شهروندی والدین، رایگان نخواهد بود.
همچنین در مقاطع مذکور یا والدین شما باید مقیم دائم و یا شهروند کشور مقصد باشند، یا ویزای موقت یکی از آنها اجازه تحصیل فرزند زیر 18 سال در آن کشور را بدهد و یا اینکه والدین از ایران برای فرزند خود اقدام کرده و سپس به عنوان همراه با فرزند زیر 18 سال رفته و یا در صورت عدم همراهی، فرزند خود را در مدرسه شبانهروزی ثبت نام کنند.
متقاضی باید برای تحصیل در هر رشته و مقطع تحصیلی، تمکن مالی لازم برای تحصیل در کشور مقصد را داشته باشد که میزان تمکن مالی شخص باید کفاف دادن دارایی وی به میزان شهریه تحصیلی سالانه موسسه آموزشی مد نظر به علاوه هزینه زندگی 1 سال دانشجو (عموما شامل محل اقامت، خورد و خوراک، لوازم، کتب و وسایل تحصیلی و… ) را اثبات نماید. با توجه به اختلاف بسیار زیادی بین شهریههای تحصیلی بین کشورهای برتر در زمینه آموزشی و همچنین هزینه زندگی در هر کشور در این راستا حتی نمیتوان یک عدد حدودی را بیان نمود و این هزینه هنگام اپلای برای دانشگاه و کشور مورد نظر، مشخص خواهد شد.
برای تحصیل در مقاطع دانشگاهی یا در کالجهای خارج از کشور، در مقطع کارشناسی ارائه مدرک دیپلم کامل 12 ساله معتبر به همراه ریزنمرات ضروری است و برای تحصیل در مقاطع بالاتر، ارائه مدرک دانشگاهی مقطع ماقبل همراه با ریزنمرات از یک دانشگاه یا موسسه آموزشی معتبر ضروری است. ارائه مدرک برای هر مقطع تحصیلی باید به صورت ترجمه شده به زبان کشور مقصد باشد. مهمتر از همهی این موارد، معدل و ریزنمرات مدرک تحصیلی متقاضی باید خوب و مورد قبول در دانشگاه یا موسسه آموزشی مقصد در کشور مد نظر باشد.
معدل پیشنهادی برای پذیرش در مقطع کارشناسی حداقل 14 الی 15 بوده که این شرط معدل برای مقطع ارشد و دکتری به حداقل 15 و 16 میرسد. البته باز جزئیات این موارد به کشور مقصد، دانشگاه و رشتهی انتخابی بستگی دارد.
متقاضی برای تحصیل در مقاطع دانشگاهی در خارج از کشور، ملزم به ارائه مدرک اثبات مهارت زبان آن کشور یا مهارت زبان انگلیسی (در صورتی که در کشوری غیر انگلیسی زبان، دوره انگلیسی برداشته یا کشور مقصد، انگلیسی زبان باشد) خواهید بود. همچنین نمره مدرک زبان متقاضی باید مورد قبول باشد که معمولا برای مثال برای ارائه مدرک زبان انگلیسی، برای اکثر کشورهای مطرح در زمینه مهاجرت تحصیلی داشتن مدرک زبان آیلتس با حداقل نمره 6.5 و گاها 6 ملاک است. بررسی دقیقتر این مورد نیز باز به کشور مقصد، دانشگاه و رشته انتخابی بستگی دارد. حتی برخی کشورهای آیلتس 5.5 را هم قبول میکنند و برخی دیگر با این نمره پذیرش مشروط میدهند.
همچنین سن ورود به مقطع دانشگاه حداقل 18 سال بوده و حداکثر مهلت اخذ پذیرش تحصیلی، معمولا به طور متوسط سن 35 نهایت تا 40 سال است (برای اکثر کشورهای پیشرفته در زمینه تحصیل و نظام آموزشی) اما برخی کشورها نیز محدودیتی ندارد. همچنین باز هم به صورت حدودی، آخرین فرصت برای ثبت نام دوره کارشناسی 23 سال، آخرین فرصت برای کارشناسی ارشد معمولا 27 تا 30 سال و آخرین فرصت شروع مقطع دکتری معمولا حداکثر 35 تا 37 سال است.
متقاضی برای ادامه تحصیل در هر مقطع تحصیلی نباید گپ تحصیلی (فاصله بین 2 مقطع تحصیلی) داشته باشد و اگر هم گپ تحصیلی وجود دارد، قابل توجیه باشد. یکسری موارد مانند سابقه کار، خدمت سربازی (برای آقایان)، فرصت برای آموزش زبان، صدمه حاد فیزیکی که مخل ادامه تحصیل گردد (با ارائه گواهی)، فوت بستگان درجه یک، ازدواج/طلاق/تولد فرزند و… از جمله چند مثال و مواردی عامتر برای توجیه گپ تحصیلی هستند.
آنچه که بدیهی است به احتمال زیاد به غیر از موارد فوق، چندی مدارک ضروری و بدیهی دیگر از فرد متقاضی خواسته خواهد شد؛ از جمله ترجمه کلیه مدارک هویتی، ارائه گواهی سوء سابقه و… همچنین برای مقاطع ارشد و دکتری مدارک بیشتری مانند توصیه نامه، ارائه مدارک سابقه کار، ارائه مقالات چاپی، پروژهها و… نیز از متقاضی خواسته میشود.
مهاجرت تحصیلی بدون مدرک زبان
مهاجرت تحصیلی بدون مدرک زبان هم در برخی کشور ها امکان پذیر است. اما نداشتن مدرک زبان برای ارائه باعث می شود تا قبل از شروع تحصیل، دوره های زبان را در کشور مقصد بگذرانید. برای گذراندن این دوره ها در برخی کشور ها از طرف دانشگاه می بایست تعیین سطح شوید و بعد اجازه شروع دوره ها به شما داده می شود.
معمولا در دوره های آموزشی می بایست فرد نمره حد نصاب را دریافت کرده تا بتواند تحصیل خود را در دانشگاه شروع کند. در صورتی که دانشجو در این دوره ها نمره حد نصاب را کسب نکند، می بایست دوره ها را تمدید کند. سطح این دوره ها با توجه به تحصیل در مقطعی که دانشجو می خواهد وارد دانشگاه شود متفاوت می باشد.
اخذ بورسیه تحصیلی
بورسیه کمک هزینه ای است که از طرف دانشگاه در اختیار دانشجویان و دانش آموزان برتر است قرار می گیرد و نیاز به باز پرداخت نیز ندارد. بورسیه ها از طرف دانشگاه و یا ارگان های مختلف دیگر برای افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی دارند در نظر گرفته می شود. البته برای استفاده از بورسیه باید به این نکته توجه کرد که آیا دانشگاه مورد نظر بورسیه دارد یا خیر.
بورسیه گرفتن یک امکان بسیار عالی برای افراد دانشجو محسوب می شود؛ باید بیان شود که بورسیه های تحصیلی انواع گوناگونی دارند. تفاوت بین انواع بورسیه در این است که برخی از آن ها شامل تمام هزینه ها و برخی دیگر شامل تنها بخشی از هزینه ها می شود.
بورسیه معمولا شامل دانشجویانی می شود که معدل خوبی دارند و همچنین دارای رزومه های تحصیلی خوبی در دانشگاه ها می باشند. همچنین ممکن است بورسیه شامل افرادی با قومیت یا نژاد های خاص شود. برخی از بورسیه ها نیز شامل رشته های خاص یا مختص به جنسیت های مشخصی می شود مانند بورسیه ویژه زنان و….
آزمونهای ورودی دانشگاه ها جهت تحصیل در خارج
برای ورود به دانشگاه در کشورهای مختلف باید مطابق با قوانین آن کشور عمل کرد. برای مثال ورود به دانشگاه در بسیاری از کشورها نیازمند شرکت در آزمون نیست و تنها با سوابق تحصیلی میتوان در آنها مشغول به تحصیل شد؛ اما بسیاری از برترین دانشگاههای دنیا شرایط ویژهای را برای پذیرش دانشجویانی که قصد تحصیل در خارج را دارند در نظر گرفتهاند که از جمله آنها میتوان به آزمونهای ورودی اشاره کرد.
مدرک و نمره آزمون هایی مثل جی آر ای و جی مت و … میتواند شانس شما را در رقابت با دیگر دانشجویان بالا ببرد و همینطور در برخی موارد حتی جایگزین کاستیهای رزومهای افراد شود.
بهترین زمان مهاجرت تحصیلی
یکی از دغدغه های اصلی متقاضیان مهاجرت تحصیلی، همواره این است که بهترین زمان برای اقدام جدی چه موقع است. این موضوع می تواند برای هر شخصی، نتایج و پیامد های متفاوتی داشته باشد. چرا که گاه ممکن است شخص در شرایطی باشد که امکان مهاجرت را دارا نباشد. بهترین زمان مهاجرت تحصیلی برای شخصی ممکن است قبل از 18 سالگی باشد و برای شخصی ممکن است بعد از فارغ التحصیلی در دانشگاه. اما قاعده کلی این است که هر زمانی که برای مهاجرت تحصیلی اقدام شود، دیر نیست. اما متقاضی هر چه زودتر تصمیم خود را بگیرد، نتایج بهتری هم در پس ماجرای مهاجرت برای وی مترتب خواهد شد. از این رو، موسسه مشاورین برتر ، این موضوع را به شما متقاضی مهاجرت عزیز می رساند که هیچ وقت برای مهاجرت تحصیلی دیر نیست. البته که باید استاندارد های مهاجرتی و شرایط اعطای ویزای آن کشور را رعایت کرد، اما به طور کلی، می توان گفت که در همه کشور ها رفتار های سفارت نیز یکسان نیست.
در برخی از کشور ها، شخص اگر از آخرین مدرک تحصیلی خود، فاصله ای بیشتر از 3 یا 4 سال داشته باشد، ممکن است متقاضی برای دریافت ویزا از آن کشور، دچار مشکل شود. اما در برخی کشور ها نیز ممکن است حتی با بیش از 10 سال فاصله تحصیلی نیز، شخص بتواند برای دریافت ویزای تحصیلی نیز اقدام کند. این موضوع، بر اساس تجربه به دست آمده و حاصل تجربه موسسه مشاورین برتر است. پس، شما متقاضی عزیز برای انتخاب کشور مورد نظر، با خیال راحت، امور مهاجرت تحصیلی خود را به ما بسپارید.
مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش تحصیلی :
ارائه مدارک شناسایی و هویتی و گواهی عدم سوء سابقه به صورت ترجمه شده |
ارائه مدرک تحصیلی مقطع ماقبل به صورت ترجمه و معادلسازی شده با زبان رسمی و سیستم نمرهدهی کشور مقصد؛ ارائه مدرک تحصیلی باید به همراه ریز نمرات باشد. |
ارائه مدرک زبان کشور مقصد؛ مدرکی که در دانشگاهها و کشور مقصد معتبر بوده و با نمرهی بالا و یا حداقل به میزان حد نصاب خواسته شده باشد. |
ارائه پاسپورت دارای اعتبار |
چند قطعه عکس پرسنلی که مربوط به 6 ماه اخیر بوده و کاملا مطابق با استانداردهای عکس پاسپورت و پرسنلی باشد (معمولا 2 تا 5 قطعه عکس) |
تکمیل و ارائه فرم درخواست پذیرش تحصیلی از دانشگاه یا موسسه آموزشی مورد نظر |
پرداخت هزینه ثبت نام (Application Fee) موسسه آموزشی مد نظر و ارائه فیش واریزی آن |
ارائه مدارک دال بر داشتن تمکن مالی در صورتی که از شما از سوی موسسه آموزشی خواسته شود. |
تنظیم و ارائه یک انگیزه نامه (SOP) و استادی پلن معتبر، قوی و با اطلاعات کافی که توسط یک موسسه یا وکیل مهاجرتی مجرب تنظیم شده باشد. |
ارائه Cover Letter در جهت قوت بخشیدن بیشتر به پرونده تحصیلی |
ارائه توصیهنامه که این مدرک را بیشتر برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از متقاضی میخواهند. |
ارائه رزومه تحصیلی و کاری یا کارآموزی / ارائه مدارک سوابق کاری در صورت وجود به همراه سابقه بیمه و ترجمه آنها (در اغلب دانشگاهها برای مقاطع دکتری و در برخی رشتهها مانند MBA در مقطع ارشد از متقاضی سابقه کار خواسته میشود) |
ارائه مقالات، مجلات و کتب چاپی در راستای سابقهی تحصیلی |
اسناد و نتایج مربوط به پروژههای تحقیقاتی و پژوهشی که آنها را انجام داده یا در انجام آنها شرکت داشتهاید. |
ارائه فرم کاستودین و گاردین که مخصوص متقاضیان زیر 18 سال است که برای حالتی بوده که یکی از والدین آنها را قرار است در کشور مقصد، فرزند محصل را همراهی کند. |
ارائه هرگونه گواهی و مدارک و Certificateهای فنی حرفهای اخذ شده دیگر و موارد مشابه آنها برای قوت بخشیدن به پرونده |
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی :
ارائه مدارک شناسایی و هویتی به همراه ترجمه آنها |
ارائه مدرک سوء سابقه |
داشتن پاسپورت دارای اعتبار و ارائه تصویر اسکن صفحه اول آن به صورت واضح که همه موارد به خصوص تاریخ انقضای پاسپورت و همچنین لیبل ویزاهای قبل در صورت وجود به وضوح قابل مشاهده باشد. |
ارائه پاسپورتهای منقضی ماقبل در صورت وجود |
در صورت الزام از سوی سفارت کشور مقصد: ارائه مدرک تحصیلی به صورت ترجمه و معادلسازی شده همراه با ریزنمرات |
ارائه نامه پذیرش تحصیلی که از دانشگاه، کالج یا موسسه آموزشی مد نظر دریافت نمودهاید. |
فرمهای تکمیل شده برای هزینه ویزا و وقت سفارت |
ارائه مدارک تمکن مالی به میزان شهریه تحصیلی و هزینه زندگی به ازای هر سال تحصیلی، گردش حساب بانکی و فیشهای حقوقی در صورت وجود |
در صورت الزام از سوی سفارت کشور مقصد: ارائه مجدد انگیزه نامه (SOP) و برنامه درسی (Study Plan) |
ارائه ترجمه رزومه کاری، سوابق کاری و بیمه در صورت وجود |
ارائه فیش واریزی پیش پرداخت و ثبت نام دانشگاه یا موسسه آموزشی مد نظر |
در صورت الزام از سوی سفارت کشور مقصد: ارائه مجدد توصیهنامه |
در صورت الزام از سوی سفارت کشور مقصد: ارائه مجدد مدرک زبان |
در صورت الزام از سوی سفارت کشور مقصد: ارائه مجدد مقالات چاپی برای مقاطع دکتری و ارشد |
ارائه هرگونه گواهی و مدارک و Certificateهای فنی و حرفهای اخذ شدهی دیگر و موارد مشابه آنها برای قوت بخشیدن به پرونده |
مهاجرت تحصیلی رایگان
برخی از افراد بسیار علاقهمند برای تحصیل در خارج از ایران هستند اما هزینه بالای شهریهها و بالا رفتن نرخ ارزهای بینالمللی از جمله دلار و یورو که ایرانیان بیشتر با آن سر و کار دارند، باعث بوجود آمدن مشکلات مالی برای بسیاری از متقاضیان شده است. به همین دلایل برخی از دانشجویان از ادامه تحصیل در خارج از کشور منصرف میشوند. اما حقیقت آن است که امکان تحصیل رایگان و یا با حداقل هزینهها برای دانشجویان در خارج از کشور هم فراهم است. برخی از کشورها به خصوص کشورهای اروپایی برای جذب دانشجویان و استعدادهایی که به دلیل مسائل مالی کشف نشدهاند اقدام به ارائه دورههای آکادمیک با پایینترین هزینهها کردهاند. ضمن آنکه این مورد را هم باید گوشزد کنیم که کشورهای زیادی در آسیا، برخی کشورهای اروپای شرقی، کشورهایی در آمریکای جنوبی و… نیز هستند که تحصیل رایگان یا با هزینهی بسیار پایین ارائه میدهند اما از آنجا که قصد ما انتخاب بهترین مقاصد تحصیلی در این دستهبندی بوده و همچنین جدای از مسئله تحصیل، مسئله معیشت و کیفیت زندگی در کشور مقصد نیز بسیار مهم است پس لیست کشورهای برتر برای تحصیل رایگان یا با هزینهی کم را بیشتر به معرفی کشورهای برتر اروپایی محدودتر نموده و در ادامه بررسی برخی از این کشورها به اختصار میپردازیم:
آلمان: شهریه برای دورههای به زبان آلمانی و در دانشگاههای دولتی رایگان بوده و یا نهایت شهریهای در حدود 1500 یورو در سال اخذ میشود.
نروژ: شهریه برای دورههای به زبان نروژی و در دانشگاههای دولتی رایگان بوده و در هر ترم صرفا 30 تا 60 یورو از دانشجو اخذ میشود.
جمهوری چک: شهریه برای دورههای به زبان چکی و در دانشگاههای دولتی رایگان بوده و برای دیگر زبانها از جمله انگلیسی هم میتوان دورهها و دانشگاههایی بدون شهریه یا با هزینه بسیار کم پیدا کرد.
ایتالیا: شهریه در دانشگاههای دولتی این کشور از 1000 دلار شروع شده که در برخی دانشگاهها و مقاطع تحصیلی حتی با شهریه کمتر از 500 دلار هم میتوان تحصیل کرد. بیشترین شهریه در این کشور 4500 یورو در سال است.
فرانسه: شهریه برای دورههای به زبان فرانسوی و در دانشگاههای دولتی بسیار پایین و بین 380 تا نهایت 3800 یورو در سال است.
یونان: شهریه برای دورههای به زبان یونانی و در دانشگاههای دولتی بسیار پایین و شروع شهریه از 1500 یورو در سال است.
اتریش: اگرچه متوسط شهریهها تا 7500 یورو در سال هم رسیده و برای برخی دانشگاهها به 23 هزار یورو در سال هم میرسد اما امکان تحصیل در این کشور با شهریه سالانه 1500 یورو نیز وجود دارد.
برزیل: هزینه تحصیل در دانشگاههای دولتی برزیل رایگان بوده و در دانشگاههای خصوصی بین 2 تا 10 هزار دلار در سال شهریه گرفته میشود.
آرژانتین: شهریه در دانشگاههای دولتی و برای مقطع کارشناسی رایگان و برای مقطع تحصیلات تکمیلی، شروع شهریه از 2300 دلار در سال میباشد
البته در اروپای شرقی یا آمریکای جنوبی، کشورهای خوب دیگری نیز با تحصیل رایگان هستند اما موارد شامل شده در لیست فوق، انتخاب بهترینها از بین آنها بوده است.
برای مشاوره رایگان، رزرو وقت مشاوره تخصصی و یا به جریان انداختن پرونده مهاجرتی خود با تیم مشاورین برتر در تماس باشید.