مهاجرت تحصیلی آلمان : آلمان یکی از معدود کشور هایی است که برای تحصیل، راحت تر از کشور های دیگر ویزا صادر می کند. این کشور، یکی از ۵ کشوری است که تحصیل در آن به صورت رایگان می باشد؛ به همین دلیل، متقاضی زیادی را برای مهاجرت از طریق تحصیل دارد. نظام تحصیلی کشور آلمان کاملا رایگان است و هزینه ای برای داشنجویان آن کشور ندارد. همین دلیل باعث شده مهاجرت تحصیلی به آلمان است؛ اما تحصیل در این کشور رایگان رایگان هم نیست و باید سالیانه مبلغ بسیار کمی را به دانشگاه پرداخت کنید که این مبلغ حداقل ۳۰۰ یورو است. زبان تحصیل در دانشگاه های این کشور آلمانی می باشد که یکی از شرایط تحصیل در این کشور داشتن مدرک زبان آلمانی است که در مقاطع مختلف سطح آن متفاوت می باشد؛ اما اگر شما مدرک زبان انگلیسی داشته باشید می توانید ادر دانشگاه های غیر رایگان آلمان برای تحصیل و ادامه تحصیل پذیرش بگیرید. برای گرفتن ویزای تحصیلی کشور آلمان ، باید از سفارت این کشور وقت بگیرید که مدت انتظار برای متقاضیان ایرانی ممکن است ۱۸ تا ۲۴ ماه باشد.
اگر دوره تحصیلی تا 90 روز طول بکشد: شاید بخواهید نه برای تحصیلات دانشگاهی، بلکه برای گذراندن یک دوره تابستانی زبان آلمانی، عازم آلمان شوید. در این صورت باید از طریق سفارت یا کنسولگری آلمان، ویزای شنگن دریافت کنید. در این سناریو، اخذ ویزای دانشجویی آلمان موضوعیتی ندارد.
اگر دوره تحصیلی بیشتر از 90 روز طول بکشد: اکثر داوطلبان مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل جزء این دسته هستند. یعنی کسانی که میخواهند تحصیلات آکادمیکشان را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترا در یکی از دانشگاههای آلمانی بگذرانند. شاید هم بهعنوان یک دانشجو، درگیر یک پروژه تحقیقاتی باشید که انجام آن، مستلزم اقامت طولانیمدت در آلمان است. در این صورت باید نسبت به اخذ ویزای دانشجویی آلمان اقدام کنید. ویزایی که بهواسطه آن اجازه رسمی و قانونی اقامت در این کشور را دریافت خواهید کرد.
مدارک لازم اخذ ویزای تحصیلی در آلمان
یکی از پیش شرطهای مهم اخذ ویزای دانشجویی، این است که مشخص نمایید در سال اول اقامت، از چه طریقی میتوانید مخارج زندگی خود را تأمین کنید. در این راستا باید تقریباً معادل 10.230 یورو در یکی از حسابهای خود در ایران داشته باشید.
متقاضیان برای اخذ ویزای تحصیلی باید مدارک مورد نیاز برای مهاجرت تحصیلی به آلمان را به سفارت آلمان در ایران ارائه دهند. مدارک مهم به منظور اخذ ویزای تحصیلی آلمان عبارت است از:
- فرم تکمیلشدهی درخواست ویزای دانشجویی آلمان
- پاسپورت معتبر
- 2 قطعه عکس پرسنلی که بهتازگی گرفته شده باشد.
- نامه پذیرش دانشگاه
- گواهینامههای تحصیلی
- سوابق تحصیلی همراه با ریز نمرات
- انگیزه نامه: باید با بیانی مستدل و قانعکننده توضیح دهید که چرا میخواهید در آلمان تحصیل کنید؟ مثلاً اینکه تحصیل در آلمان چطور به بهبود شرایط شغلی و کیفیت زندگیتان کمک میکند؟
- مدرک زبان (المانی یا انگلیسی): مدرک زبان ارائهشده باید بهواسطه شرکت در آزمونهای معتبری که مورد پذیرش دانشگاههای آلمانی هستند، اخذ شود. شاخصترین این آزمونها عبارتاند از: آیلتس و تافل برای زبان انگلیسی و DSH، TestDaF، DSD و GDS (گوته) برای زبان آلمانی.
- مدرکی مبنی بر پرداخت هزینه 75 یورویی بابت درخواست ویزای دانشجویی آلمان.
- بیمه درمانی (سلامت) با سقف پوشش دستکم 30 هزار یورو که حداقل 3 ماه اعتبار داشته باشد.
- پرینت حساب بانکی جهت اثبات تمکن مالی: حداقل موجودی حساب متقاضی باید 10332 یورو برای یک سال باشد. ارائه موجودی بانکی، سادهترین راه برای اثبات تمکن مالی شما برای مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل است. بااینحال برای اثبات تمکن مالی، راههای دیگری هم وجود دارد. یکی از این راهها، ارائه تعهد از سوی والدین مبنی بر پوشش هزینههای دانشجو در طول مدت اقامت او در آلمان است. برای این منظور، ارائه صورتحساب بانکی 6 ماه آخر، الزامی میباشد. دومین گزینه، ارائه تعهدنامه از سوی یکی از اقوام یا آشنایان مقیم آلمان است. بهموجب این تعهدنامه، فرد موردنظر کلیه هزینههای اقامت و زندگی متقاضی در آلمان را متقبل میشود. راه دیگر، ارائه بورسیه تحصیلی از یک موسسه معتبر است. در صورت داشتن بورسیه دیگر نیازی به اثبات تمکن مالی از طریق روشهای قبل نخواهید داشت.
- گواهی ازدواج همراه با شناسنامه فرزند یا فرزندانتان (برای متأهلین)
تحصیل در آلمان چه مزیتهایی دارد؟
- تحصیل در آلمان رایگان است و برای شهریه آموزشی در بیشتر دانشگاهها از شما هزینهای اخذ نمیشود. در بعضی از دانشگاهها نیز هزینههای بسیار کمی از شما اخذ خواهد شد.
- شما میتوانید صدها دوره دانشگاهی را انتخاب کرده و به تحصیل رایگان در آلمان بپردازید.
- توجه داشته باشید که آموزش در آلمان در کلاس جهانی و توسط ماهرترین اساتید انجام میشود.
- آلمان کشوری با تاریخچهای عمیق است و شما در طول دوران تحصیل در آلمان فرصت کشف آن را خواهید داشت.
- شما میتوانید صحبت کردن به زبان آلمانی و انگلیسی را تمرین کنید و پس از فارغالتحصیل شدن به این دو زبان تسلط خواهید یافت.
- به این مسئله توجه کنید که پس از فارغالتحصیل شدن در آلمان شما فرصتهای بیپایانی را برای کار در آلمان و سراسر اروپا و حتی جهان خواهید داشت.
- هزینههای زندگی دانشجویی در آلمان مقرون به صرفه است. به طور میانگین هزینه شما حدود 520 تا 800 یورو در هر ماه خواهد بود؛ شامل اجاره، غذا، حملونقل، بیمه درمانی، تلفن و اینترنت، هزینههای مربوط به مطالعه و تفریحات و اوقاتی که برای فراغت صرف میکنید.
- شما در طول دوران تحصیل در آلمان با تنوع فرهنگی و دانشجویانی از سراسر جهان مواجه خواهید بود.
- توجه داشته باشید که شما میتوانید در دانشگاه، هم به زبان آلمانی و هم به زبان انگلیسی تحصیل کنید. هرچند که فقط انگلیسی دانستن، رشته ها و دانشگاه های در اختیار شما را کاهش خواهد داد.
- از این فرصت (دوران تحصیل رایگان در آلمان) برای زندگی، گشت و گذار، و تجربهاندوزی در یکی از پیشرفتهترین کشورهای جهان با فرهنگ، تاریخ و چشماندازی بینظیر، نهایت استفاده را ببرید.
شرایط اقامت تحصیلی در آلمان
اخذ اقامت دائم در آلمان با استفاده از مهاجرت تحصیلی یکی از روش های محبوب برای متقاضیان مهاجرت است. برای اینکه بتوانید اقامت دائم به کشور آلمان را به دست آورید، باید شرایط زیر را دارا باشید.
سابقه کیفری نداشته باشید
به قانون اساسی این کشور پایبند باشید
به زبان آلمانی تسلط کامل داشته باشید و حداقل سطح b1 را دارا باشید
بتوانید هزینه های زندگی تان را تامین نمایید
شما پس از پایان تحصیل تان می توانید در کشور آلمان به کاری که مربوط به رشته تحصیلی تان است مشغول شوید و بدین صورت ویزا تحصیلی شما به ویزا کاری تبدیل می شود و پس از گذشت ۵ سال کار مداوم، می توانید اقامت دائم را در این کشور اخذ نمایید.
برای مشاوره رایگان و کسب اطلاعات دقیق تر برای مهاجرت به کشور آلمان از طریق تحصیل می توانید با موسسه مشاورین برتر تماس بگیرید تا کارشناسان و وکلای ما با توجه به شرایطی که دارا هستید، گزینه های پیشنهادی مناسبی را به شما پیشنهاد کنند.
شرایط سنی برای تحصیل در کالج های آلمان
از نظر سفارت آلمان، برای رفتن به کالج بهترین شرایط سنی بین ۱۸ تا ۲۱ سال می باشد. این بدان معنی است که کمتر از ۱۸سال برای ورود به آلمان و یا کالج امکان پذیر نیست، و بالای ۲۱ سال نیز بستگی به شرایط فرد متقاضی دارد
تحصیل در آلمان در مقطع دبیرستان
یکی از مزایای تحصیل در آلمان این است که این کشور مدارس بین المللی معتبری دارد که برنامههای آموزشی استاندارد و باکیفیت را ارائه میکنند. دبیرستانهای آلمان از نظر امکانات و خدمات آموزشی رتبههای بالایی در جهان دارند و به همین دلیل برای تحصیل در این دبیرستانها، حتی از کشورهای توسعه یافته تقاضا وجود دارد. تحصیل در دبیرستانهای آلمان باعث خواهد شد خیالتان از نظر شغل و موفقیت در آینده کاملاً آسوده باشد.
دبیرستانهای بین المللی آلمان تعداد دانش آموز کمتری دارند و کیفیت آموزش را بیش از هر چیزی مد نظر قرار میدهند. علاوه بر آموزش تعداد برنامههای تفریحی، اردو، سرگرمی، فرهنگی، علمی و … این مدارس بسیار بیشتر از سایر کشورهاست. همچنین دانش آموزان میتوانند با هزینه کم وارد دبیرستانهای آلمان شوند و بعد از 3 سال به صورت رایگان در دانشگاههای معتبر آلمان تحصیل کنند.
علاوه بر تحصیل در مدارس بین المللی، امکان تحصیل در مدارس دولتی نیز وجود دارد که تقریباً رایگان هستند. البته تهیه مدارک بی نقص نقش برجسته ای در صدور ویزای تحصیلی و همراه تحصیلی دارد. مهم ترین مدارکی که به صورت ترجمه شده برای تحصیل در مقطع دبیرستان لازم است شامل:
گذرنامه با حداقل 6 ماه اعتبار
گواهی تمکن مالی
نامه پذیرش از سوی مدرسه آلمانی
تمام مدارک و رزومه تحصیلی به همراه ریز نمرات
گواهی پزشکی
بیمه
کارت واکسن
تحصیل در آلمان با معدل پایین
رشته تحصیلی شما نقش مهمی در پذیرش برای تحصیل در آلمان خواهد داشت. در واقع برای پذیرش در هر دانشگاه و رشتهای لازم است معدل خاصی داشته باشید که به آن شرط معدل میگویند. حداقل معدل برای تحصیل در آلمان را میتوان 15 تا 20 در نظر گرفت. البته به دلیل تعدد دانشگاهها و مراکز آموزشی آلمان، با کمی جستجو میتوانید مراکزی را پیدا کنید که تحصیل در آلمان با معدل پایین را نیز برای شما فراهم میکنند. اما به هر صورت هرچه شرایط علمی و مدارک بهتری داشته باشید، شانس بیشتری برای پذیرش در مدارس و دانشگاههای آلمان خواهید داشت.
شرط معدل برای تحصیل در آلمان
شرط معدل دانشگاههای آلمان به معنی حداقل معدل لازم برای پذیرش میباشد؛ اما این بدان معنی نیست که تنها با داشتن حداقل معدل میتوانید در آلمان مشغول به تحصیل شوید. به طور کُلی حداقل معدل برای تحصیل در مدارس آلمان 15 میباشد. منظور از معدل، معدل کل دیپلم است که شرایط شما برای تحصیل در دانشگاههای آلمان را نشان میدهد. البته این شرط معدل به دانشگاه و رشته مورد نظر شما نیز بستگی دارد و به عنوان مثال برای تحصیل در رشته پزشکی لازم است حداقل معدل 5 /18 را کسب نمایید.
مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع لیسانس
اگر می خواهید در مقطع لیسانس در کشور آلمان تحصیل کنید، باید مدارک معتبر دیپلم و پیش دانشگاهی را داشته باشید. بدون داشتن این مدارک گرفتن پذیرش تحصیلی در آلمان ممکن نخواهد بود. دوره کارشناسی در کشور آلمان ۶ ترم است که دسته کم ۳ سال برای دریافت مدرک طول می کشد و در دانشگاه های علوم کاربردی به دلیل وجود دوره های عملی، مقطع کارشناسی ۶ تا ۷ ترم می باشد؛ اما تحصیل در دانشکده های هنر و موسیقی در مقطع کارشناسی، ۸ ترمه است و ۴ سال زمان می برد. همچنین می توانید در آکادمی های حرفه ای و آموزشی، مدت زمان تحصیل تان را به ۳ سال کاهش دهید.
شما در کشور آلمان اجازه دارید به صورت پاره وقت حدود 20 ساعت در هفته کار کنید. این نکته را نیز فراموش نکنید که پس از ورود به کشور آلمان باید سطح مدرک زبان خود را ارتقا دهید و آن را به سطح B2 برسانید.
شرایط مورد نیاز برای تحصیل در مقطع لیسانس آلمان عبارت است از:
داشتن ۱۸ سال سن
ارائه مدارک دیپلم و پیش دانشگاهی معتبر
ارائه مدرک زبان در سطح B1 و ارتقا آن به سطح B2
تمکن مالی برای یک سال زندگی در کشور آلمان
اگر شما در کنکور سراسری قبول شده و پذیرش یکی از دانشگاه های ایران را نیز گرفته باشید می توانید با ارائه مدرک قبولی خود شرایط تان را برای تحصیل در کشور آلمان تسهیل نمایید. این نکته را در نظر داشته باشید که از سال اخذ دیپلم ۴ یا ۵ سال بیشتر نباید گذشته باشد؛ در غیر این صورت قابل قبول نخواهد بود.
مهاجرت تحصیلی آلمان در مقطع فوق لیسانس
یکی از مهم ترین شرایط برای مهاجرت تحصیلی به آلمان، داشتن مدرک لیسانس از دانشگاه های ایران است؛ اما داشتن مدرک لیسانس از چه دانشگاه هایی مورد تایید آلمان است؟ باید بگوییم که آلمان به دانشگاه های پیام نور و علمی کاربردی کمتر از دیگر دانشگاه ها پذیرش می دهد و بهتر است مدرک لیسانس تان از این دانشگاه ها نباشد. مدت زمان تحصیل برای مقطع فوق لیسانس در آلمان بین ۱ تا ۲ سال است. این مدت زمان به رشته ای که می خواهید در آن تحصیل کنید بستگی دارد. افرادی هم که گپ تحصیلی شان از ۴ یا ۵ سال بیشتر نیست، برای مهاجرت تحصیلی به آلمان می توانند اقدام نمایند.
همچنین دانشجویانی که مدرک لیسانس شان را در کشور آلمان نگرفته اند، نیاز دارند که مدرک شان توسط دفتر بین المللی آلمان بررسی شود. مدارک مورد نیاز برای گرفتن پذیرش در آلمان در مقطع فوق لیسانس عبارت است از:
- مدرک زبان آلمانی
- پاسپورت
- اصل تمامی مدارک تحصیلی مثل دیپلم، پیش دانشگاهی و لیسانس که ترجمه شده باشد
- به همراه داشتن ریز نمرات مدارک
- انگیزه نامه
- داشتن تمکن مالی
- داشتن رزومه کاری در صورت داشتن سابقه کار
- نمره آیلتس ۶ و نیم یا معادل تافل
- داشتن ۳ عدد توصیه نامه
- امتحان ورودی برای کارشناسی ارشد رشته های هنر
- امتحان ورودی برای فوق لیسانس در رشته های هنر
این نکته را در نظر داشته باشید که مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس می تواند آلمانی یا انگلیسی باشد که بستگی به رشته و دانشگاه محل تحصیل شما دارد. اگر می خواهید به زبان آلمانی در مقطع فوق لیسانس تحصیل کنید باید حداقل مدرک زبان آلمانی شما در سطح A1 باشد.
مهاجرت تحصیلی به آلمان در مقطع دکترا
اخذ پذیرش برای تحصیل در مقطع دکترا در آلمان، کار نسبتا سختی است؛ اما نشدنی نیست. داشتن رزومه قوی برای پیدا کردن یک استاد راهنما خوب بسیار مهم است. هنگامی که فرد استاد مورد نظر خود را پیدا کند باید با او جلسه مصاحبه بگذارد. پس از مصاحبه با استاد راهنما، اگر فرد دانشجو مورد قبول وی بود، می تواند پذیرش مقطع دکترا را اخذ نماید. سابقه تحصیلی قوی شامل، داشتن سابقه تحقیقاتی و پژوهشی، معدل بالا در مقطع لیسانس، داشتن مقاله های ISI، مدرک زبان در سطوح بالا، داشتن توصیه نامه و انگیزه نامه است. تحصیل در مقطع دکترا در آلمان حدود 4 سال به طول می انجامد.
شما می توانید در این مقطع به زبان آلمانی یا انگلیسی تحصیل نمایید. اگر زبان تحصیل شما آلمانی است، مدرک زبان شما حداقل باید در سطح C1 باشد و اگر زبان تحصیل شما انگلیسی است باید علاوه بر مدرک آیتلس و تافل، مدرک زبان آلمانی A2 را به سفارت ارائه دهید.
تحصیل در آلمان در رشته پزشکی
دانشکده های برتر پزشکی، تنوع برنامه های مطالعاتی، امکانات مدرن، جامعه بین المللی دانشجویی و چشم انداز آینده ای روشن، از جمله مزیت های تحصیل پزشکی در آلمان است. در حال حاضر 38 دانشگاه در آلمان وجود دارد که انواع مختلفی از مدرک پزشکی را ارائه می دهند و بنابراین، انتخاب یک رشته و دانشگاه که با علایق دانشگاهی دانشجویان مطابقت داشته باشد، امر دشواری نیست.
تحصیل در آلمان در دوره پزشکی 6 سال به طول می انجامد، ولی ابتدا باید یک دوره کالج یک ساله (M-Course) گذرانده شود. پس از پایان کالج و قبولی در آزمون آن (Feststellungsprüfung) دانشجویان وارد دانشگاه پزشکی خواهند شد. همچنین دانش آموزانی که در دانشگاه های ایران حدود 40 واحد دانشگاهی را در رشته ای که قصد ادامه تحصیل در آلمان دارند، بگذرانند، در بعضی شرایط می توانند با مذاکره با دانشگاه های آلمان و تطبیق واحدهای دانشگاهی ایران با کالج های آلمان، در صورت پذیرفتن شرایط توسط دانشگاه های آلمان، امکان ورود مستقیم به دانشگاه های آلمان بدون گذراندن دوره کالج در آلمان، وجود دارد.
در 2 سال اول تحصیل در رشته های پزشکی، دروس تئوری به دانشجویان آموزش داده می شود و آنها را با مفاهیم اصلی و موضوعات در پزشکی آشنا می نمایند. از سال سوم تا سال پنجم تحصیل در کنار دروس تئوری، دروس عملی نیز به برنامه آموزشی دانشجویان اضافه خواهد شد و آنها مستلزم شرکت در سمینارها و جلسات و آزمایش های مربوطه می باشند. در پایان این دوره آزمون دو مرحله ای شفاهی و کتبی از دانشجویان گرفته می شود که موضوعاتی از قبیل آناتومی، بیوشیمی و فیزیولوژی را تحت پوشش قرار می دهد. سال آخر تحصیل پزشکی در آلمان شامل دوره انترنی می باشد و در کلینیک، دوره های کارآموزی به عنوان یک پزشک عمومی گذرانده خواهد شد و پس از آن با یک امتحان نهایی، شفاهی و عملی مجوز پزشکی به دانشجویان اعطا خواهد شد.
شرایط تحصیل در آلمان در دوره پزشکی
مدرک زبان آلمانی (TestDuf) یا B2 یا C1
تکمیل فرم درخواست پذیرش در دانشگاه
دیپلم 12 ساله تجربی به همراه ریزنمرات (با حداقل معدل 18)
رزومه
دو نسخه توصیه نامه که توسط دو تن از معلم های دوره دبیرستان متقاضی نوشته شده باشد
انگیزه نامه
شرایط سنی زیر 22 سال
طول دوره تحصیل در آلمان در مقاطع مختلف تحصیلی چقدر است؟
مقاطع تحصیلی آلمان شامل دورههای لیسانس، فوق لیسانس، دکتری و فوق دکتری میشود؛
دوره کارشناسی (Bachelor) آلمان: بین 6 تا 8 ترم (3.5 تا 4 سال).
دوره ارشد (Master) آلمان: بین 3 تا 4 ترم (1.5 تا 2 سال).
مقطع دکتری (PhD) آلمان: بین 3 الی 6 سال.
دوره های آوسبیلدونگ (Ausbildung) آلمان: بین 3 تا 4 سال.
زمان شروع سال تحصیلی در آلمان
همانند اکثر دانشگاه های اروپایی، شروع ترم دانشگاه های آلمان از سپتامبر تا مارچ یک ترم تحصیلی (زمستان) و آپریل تا آگوست (تابستان) ترم دیگر سال تحصیلی است.
مصاحبه سفارت برای اخذ ویزای دانشجوی برای تحصیل در آلمان چگونه است؟
شما در کل حدود 10 الی 15 دقیقه به صورت مستقیم با آفیسر سفارت آلمان رو به رو خواهید شد.
بخش عمدهای از این زمان صرف تحویل مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان میشود. از کل این زمان حدود 10 دقیقه را جهت معرفی مختصری از خود و دلیل و انگیزه تان برای تحصیل در آلمان، صرف خواهید کرد.
اگر شما قصد تحصیل به زبان آلمانی را دارید، مصاحبه تان به زبان آلمانی و اگر قصد تحصیل به زبان انگلیسی در آلمان را دارید، مصاحبه شما به زبان انگلیسی انجام میشود. در روز مصاحبه ترتیب چیدن مدارک، عدم وجود نقص مدارک، اعتبار زمانی مدارک، ترجمه صحیح در نسخههای درست، مصاحبه با اطلاعات کافی و چندین مورد دیگر بسیار حائز اهمیت است.
ویزای دانشجویی آلمان در ابتدا اعتباری 3 ماهه دارد. متقاضی پس از ورود به خاک آلمان میبایست با مراجعه به اداره امور اتباع خارجی شهر خود (Ausländerbehörde) نسبت به تمدید 1 الی 2 ساله ویزای تحصیلی آلمان اقدام کند.
هزینه تحصیل در آلمان چقدر است؟
مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل از جنبه اقتصادی نیز جذابیت زیادی دارد. آلمان یکی از کشورهای ارائهدهنده سیستم آموزش رایگان است. به همین دلیل بهعنوان یکی از محبوبترین مقاصد تحصیلی در دنیا شناخته میشود. آنچه ارزش رایگان بودن تحصیل در آلمان را دوچندان میکند، کیفیت کمنظیر سیستم آموزشی این کشور میباشد. سیستمی که چه از نظر نرمافزاری (محتوایی) و چه از لحاظ سختافزاری (امکانات) در دنیا زبانزد است.
اگر خواهان تحصیل رایگان در آلمان در مقاطع لیسانس و فوقلیسانس هستید، باید از یک دانشگاه دولتی پذیرش بگیرید. البته بابت مواردی مثل ثبتنام، هزینههای اداری و استفاده از خدمات دانشجویی باید هر ترم، مبلغ ناچیزی بپردازید؛ این مبلغ معمولاً حدود 250 یورو است؛ بااینحال رقم دقیق آن با توجه به دانشگاه میتواند از 100 تا 350 یورو متغیر باشد.
در مقابل دانشگاههای دولتی، دانشگاههای خصوصی آلمان قرار دارند. اگر قصد تحصیل در این دانشگاهها را دارید، طبیعتاً باید قید تحصیل رایگان در آلمان را بزنید. چراکه تحصیل در دانشگاههای خصوصی مستلزم پرداخت شهریه است. شهریهای که مبلغ سالانه آن میتواند به 26 هزار یورو (برای مقطع کارشناسی) و 40 هزار یورو (برای مقطع کارشناسی ارشد) برسد. بااینحال نباید فراموش کرد که دانشگاههای خصوصی، شرایط پذیرش آسانتری دارند. درنتیجه اخذ پذیرش از آنها بهمراتب سادهتر از دانشگاههای دولتی است.
از نظر اعتبار، ناگفته پیداست که دانشگاههای دولتی آلمان وضعیت بسیار بهتری دارند. با وجود اینکه گرفتن پذیرش از یک دانشگاه دولتی دشوارتر است، اما تحصیل رایگان در دانشگاههایی با رنک جهانی عالی، قطعاً ارزش تلاش کردن را دارد. دانشگاه صنعتی مونیخ، دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ، دانشگاه هامبورگ، دانشگاه برلین و دانشگاه هایدلبرگ تنها چند نمونه از دانشگاههای دولتی و رایگان آلمان هستند.
تأکید بر اعتبار دانشگاههای دولتی، به معنای زیر سؤال بردن اعتبار دانشگاههای خصوصی آلمان نیست. بهعنوان مثال، دانشگاه فنی درسدن یکی از معروفترین دانشگاههای خصوصی آلمان بوده که جزء 200 دانشگاه برتر دنیا به شمار میرود.
لازم است بدانید که چنانچه متاهل هستید، میتوانید برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود، ویزای همراه آلمان بگیرید. علاوه بر این، به همراهان شما اجازه کار در آلمان نیز داده میشود.
هزینه های زندگی در آلمان
- اجاره و هزینه های قبض ها (آب، برق و …): 440 یورو
- هزینه خوراک: 168 یورو
- پوشاک: 42 یورو
- هزینه خرید کتاب: 20 یورو
- هزینه حمل و نقل عمومی: 5/71 یورو
- هزینه بیمه، هزینه های درمانی و دارو: 80 یورو
- هزینه تلفن، اینترنت و تلویزیون: 32 یورو
جمع کلیه هزینه ها (به طور متوسط) برابر با 853 یورو در ماه خواهد بود.